ΕΣΠΑ Ευρωπαικη Ενωση

Η Αρίστη...

Αποτελεί ένα από τα 52 χωριά του Ζαγορίου, ενα από τα ομορφότερα χωριά των Ζαγοροχωρίων, που βρίσκεται στο τελείωμα του φαραγγίου του Βίκου και χαρίζει στους επισκέπτες εικόνες άπειρου φυσικού κάλους. Βρίσκεται στο Δυτικό Ζαγόρι, σε μία καταπράσινη πλαγιά και σε κεντρικό σημείο της περιοχής. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Ζαγορίου, με τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια να μαρτυρούν την ακμή και τον πολιτισμό του χωριού στο πέρασμα του χρόνου. Το τοπωνύμιο αυτό προέρχεται από φυτώνυμο, το αλβανικό arrc-i την κατάληξη –ishte ή το άρθρο –ishta που σημαίνει τόπος που αναπτύσσεται ένα είδος θάμνου ή δένδρου ή χόρτου.Η γεωγραφική της θέση, την καθιστά ιδανική για τη διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια, μιας και με αφετηρία τηνΑριστη, μπορείτε να επισκευθείτε εύκολα και γρήγορα όλα τα αξιοθέατα του Ζαγορίου.

Είναι τόπος με σπάνια ομορφιά...

Γεμάτος από τοπία που εναλάσσονται από απότομους γρανιτένιους όγκους, καταπράσινα δασώδη βουνά, απότομες χαράδρες και φαράγγια αλλά και τόπος με δική του ξεχωριστή κουλτούρα και πολιτισμό. Τα πετρόκτιστα σπίτια, τα ιδιαίτερα καλντερίμια και το επιβλητικό και ξεχωριστοφυσικό περιβάλλον θα σας μαγέψουν και θα σας αφήσουν να ταξιδέψετε σε μία άλλη εποχή. Το χωριό είναι χτισμένο στις πλαγιές των βουνών Κουδουνάτα και Γκραμπάλα. Η παράδοση αναφέρει ότι το χωριό κατοικήθηκε από τους κατοίκους του Βόπατη, χωριού απέναντι από την Αρίστη, οι οποίοι επειδή στην περιοχή της έπεφταν βράχοι και σκότωναν ανθρώπους και ζώα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους.


Το ξενοδοχείο μας είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σύμφωνα με την Ζαγορίσια αρχιτεκτονική και υλικά την πέτρα και το ξύλο σε απόσταση 48 χλμ ΒΔ της πόλης των Ιωαννίνων.